CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Kembang di laman dapur

"Pa, cepat pa! Bawak fon sini! " Saya memanggil suami dari pintu dapur.
Suami saya cepat2 datang dengan handphone di tangan.

"
Ada apa?", soal suami penuh tanda-tanya.

"
Tengok ni pa...cantiknya... ", saya terus menunjukkan sekuntum bunga yang tiba2 saja bloom pagi ni dari salah-satu spesis cactus kami.

"
Ni first time keluar bunga ni pa.. Mana ada sebelum ni", sambung saya lagi tanpa menunggu sebarang respond dari suami.

Tanpa berlengah lagi, saya terus meminta suami
snap gambar bunga yang begitu unik itu. Tak pernah terfikir cactus saya yang jenis biasa itu boleh produce bunga yang begitu cantik sekali. Besar pula tu bunganya. Pelik tetapi benar.
Wow! Hepi sangat rasanya.

Labels

jom singgah ke

  • Kek Puding Karamel - Buat kek Puding karamel... kek ni dah lama nak terai buat tapi tak terbuat-buat, terus lupa sampai la teringat balik nak buat bila tengok banyak kek karam...
  • Cantiknya Orkid... - Orkid yang bersaiz kecil, kaler merah orengie yang ceria cantik..tapi tak tau nama.. Dah banyak membiak, tak kurang gak yang mengering sendiri sebab lama ...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...