CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday

Pergola berwajah baru (2)


Sampai ketika dan saat ini misi untuk selek palang-palang pergola belum terlaksana lagi. Semua sibuk dengan urusan lain. Yang diharapkan dapat jadi tukang selek pun dah balik hostel, tengah pereksa sekarang ni...hehe...jadi tunggu member balik hari Khamis ni lah InsyaAllah. Kalau orang lain nak ambik-alih kerja2 menyelek pun tak dapat juga sebab palang-palang pergola tiap hari basah kuyup... hari-hari kena hujan... Seeloknya kalau nak selek, palang pergola kena betul2 kering dan dah siap di sand-paper kan keseluruhannya terlebih dulu, baru seleknya nanti rata dan cantik berkilat.


Tapi sempat lah make-up kan sikit ruang pergola tu dengan dinding buluh + mengkuang yang baru papa beli. Sekeping berharga RM12 jadi ngam2 muat 4 keping untuk dilekatkan sebagai penghadang antara pagar rumah kami dengan rumah jiran. Cantik, kira wujud lah sikit2 konsep ala-ala bali gitu...hehehe.. Sebelum diikat di pagar tempohari, papa, abang dan shilah dah gotong royong varnish kannya terlebih dulu...kasi kilat sikit...owhh... cantik u!

1 comments:

School Of Tots said...

Sebelum selek kena sand-paper betul2 dulu satu round lagi, insyaAllah Jumaat ni settle kot & ready menerima kenjungan tetamu for second mini open-house kami.

Labels

jom singgah ke