CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Cactus pun rajin berbunga


Semangat nak membelek2 cactus ni ada musim.  Ada time tak tengok langsung.  Ada masa, lamerrrr duk cuci2 mata, belek2, gembur2 tanah dia dengan lidi dan last sekali spray baja nak kasik subur.  

Masa tengah siram2 semalam, terpandang dekat bunga cactus yang cantik ni.  Besar bunganya, siap bervelvet lagi....

Terus pegi tutup air, keje dah beralih tengok cactus la pulak...hehe

Alhamdulilah... ada la dua tiga pasu lagi yang tengah kluar bunga....
...cantik, cute dan menawan pokok cactus ni.... tak jemu dipandang...tapi kena hati2 masa membeleknya... dikhuatiri nanti jari tercucuk duri... :)

2 comments:

Melor said...

terlepas pandang terlepas n3 ni.

fzi said...

..timakasih melor datang tengok kaktus.. :)

Labels

jom singgah ke

  • Bengkang Jagung Sukat Cawan - Assalamualaikum Hari ini duk sibuk buat Kueh Bengkang Jagung. Bukan buat sikit2 ni, ni buat macam untuk kenduri pulak..he he.. Kueh bawah lampu, lighting ...
  • Projek Sayang Balik Orkid - Assalamualaikum. Hi rakan blogger semua. Orkid masing2 okay? He he.... Orkid saya? Alhamdulillah ni baru nak start sayang balik orkid. Dah lama tinggal, l...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...