CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Cactus pun rajin berbunga


Semangat nak membelek2 cactus ni ada musim.  Ada time tak tengok langsung.  Ada masa, lamerrrr duk cuci2 mata, belek2, gembur2 tanah dia dengan lidi dan last sekali spray baja nak kasik subur.  

Masa tengah siram2 semalam, terpandang dekat bunga cactus yang cantik ni.  Besar bunganya, siap bervelvet lagi....

Terus pegi tutup air, keje dah beralih tengok cactus la pulak...hehe

Alhamdulilah... ada la dua tiga pasu lagi yang tengah kluar bunga....
...cantik, cute dan menawan pokok cactus ni.... tak jemu dipandang...tapi kena hati2 masa membeleknya... dikhuatiri nanti jari tercucuk duri... :)

Labels

jom singgah ke

  • Kek Puding Karamel - Buat kek Puding karamel... kek ni dah lama nak terai buat tapi tak terbuat-buat, terus lupa sampai la teringat balik nak buat bila tengok banyak kek karam...
  • Cantiknya Orkid... - Orkid yang bersaiz kecil, kaler merah orengie yang ceria cantik..tapi tak tau nama.. Dah banyak membiak, tak kurang gak yang mengering sendiri sebab lama ...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...