CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday

Bunga Kenanga


Akhirnya sampai hajat saya untuk tanam pokok Kenanga. Dah lama berhajat...Ditambah pula dengan sokongan dua tiga orang rakan yang rekemen suh beli dan tanam. Diaorang siap promote, kata.... "kalah bau bunga lain kalu nak banding dengan bau bunga Kenanga tu, baik u tanam"...yang lain pulak kata... "nanti kalu u tanam bukan takat kat luar umah je bau wangi, sampai ke dalam umah nanti bau wanginya u..." huhu

Orite lah , kalu camtu kompem nak kena beli dan nak kena tanam....hehe
Jadi satu hari tu terjumpa lah saya akan pokok Kenanga ini di Nurseri Vani yang terletak di Kuala Kubu Bharu. Masa tu sempat ronda2 selain dari ke library dalam masa sejam setengah, have my own sweet time jalan2 sementara tunggu kakak yang ada urusan di sekolahnya. Wow! Hepi sebab beli dengan harga RM5 je tapi tengok2 dah tersedia sekuntum bunga kat pokok tu...istimewa buat saya barangkali, alhamdulillah.... terubat le rindu pada keharuman baunya yang harum semerbak....


***suami dah siap tanam dah pokok tu... jemput baca citer kat SINI... :)


2 comments:

Melor said...

salam akak. lama tul bcuti.bagus tu. suka tanam yg wangi2 ni senang nak buat mandi bunga

fzi said...

Wsalam melor...
hehe... itu la...lama cuti blog laman... sekejap2 je akak dapat turn guna pc, al-maklum anak2 sume ada umah...hehe
Betul, elok tanam bunga2 yang wangi sume2 tu.. cam bunga melor akak selalu petik buh dalam telekong...wangi je bau time solat... :)

Labels