CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday

Bunga Kenanga


Akhirnya sampai hajat saya untuk tanam pokok Kenanga. Dah lama berhajat...Ditambah pula dengan sokongan dua tiga orang rakan yang rekemen suh beli dan tanam. Diaorang siap promote, kata.... "kalah bau bunga lain kalu nak banding dengan bau bunga Kenanga tu, baik u tanam"...yang lain pulak kata... "nanti kalu u tanam bukan takat kat luar umah je bau wangi, sampai ke dalam umah nanti bau wanginya u..." huhu

Orite lah , kalu camtu kompem nak kena beli dan nak kena tanam....hehe
Jadi satu hari tu terjumpa lah saya akan pokok Kenanga ini di Nurseri Vani yang terletak di Kuala Kubu Bharu. Masa tu sempat ronda2 selain dari ke library dalam masa sejam setengah, have my own sweet time jalan2 sementara tunggu kakak yang ada urusan di sekolahnya. Wow! Hepi sebab beli dengan harga RM5 je tapi tengok2 dah tersedia sekuntum bunga kat pokok tu...istimewa buat saya barangkali, alhamdulillah.... terubat le rindu pada keharuman baunya yang harum semerbak....


***suami dah siap tanam dah pokok tu... jemput baca citer kat SINI... :)


Labels

jom singgah ke

  • Kek Puding Karamel - Buat kek Puding karamel... kek ni dah lama nak terai buat tapi tak terbuat-buat, terus lupa sampai la teringat balik nak buat bila tengok banyak kek karam...
  • Cantiknya Orkid... - Orkid yang bersaiz kecil, kaler merah orengie yang ceria cantik..tapi tak tau nama.. Dah banyak membiak, tak kurang gak yang mengering sendiri sebab lama ...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...