CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Bunga Kertas Maroon Yang Menawan

"Kak, tengok tu bunga kertas mama dekat gate tu, cantik tak?", tanya saya waktu kakak nak melangkah masuk dalam keta. Masa tu tengah kelam-kabut nak antar kakak masuk keje shif petang pukul 4.

Dalam nak cepat tu sempat lagi saya menanya kakak dengan soalan yang sebenarnya dah dapat agak dah apa dia jawapannya...heheh


Dah tentu la kakak akan bagi jawapan yang akan sukakan hati mama dia ni... "Cantikkkkkk Ma....
"

Hihihi.
...sajer je nak test kakak....
Tapi memang betul cantik pun, kaler bunga kertas tu kaler kombinasi maroon + soft plum...orang kata 'kaler eskrim' gitu.... :D


6 comments:

ummufarhan said...

Salam,

Kak, boleh saya tanya, akak guna baja apa untuk pokok2 d rumah akak, baja kat rumah dah habis, nak cari baja lain plak..:)

fzi said...

Wsalam ummufarhan...
Untuk bunga kertas ni akak guna baja 'paksa bunga' dan untuk pokok2 fern dan berdaun hijau pulak guna baja 45 (15:15:15)
.. hepi gardening ya :)

sot said...

Kena rajin trim, baru berjebak-jebak keluar bunga nye. Tapi kalu terlebih trim, togel la pulak.

fzi said...

hehe... tukang trim nya asyik kena kat mama je... :)

tunbegia said...

sungguh menawan,

salamm,

fzi said...

Wsalanm tunbegia...
Timakasih :)

Labels

jom singgah ke

  • Bengkang Jagung Sukat Cawan - Assalamualaikum Hari ini duk sibuk buat Kueh Bengkang Jagung. Bukan buat sikit2 ni, ni buat macam untuk kenduri pulak..he he.. Kueh bawah lampu, lighting ...
  • Projek Sayang Balik Orkid - Assalamualaikum. Hi rakan blogger semua. Orkid masing2 okay? He he.... Orkid saya? Alhamdulillah ni baru nak start sayang balik orkid. Dah lama tinggal, l...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...