CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday

Pisang emas dah masak dah....


Alhamdulillah... pisang emas yang setandan hari tu dah masak pun sesikat demi sesikat. Malam tadi Shilah orang pertama yang rasa..."Manis giler!!!", jerit Shilah yang tengah buat homework, bagi menjawab pertanyaan saya dari dapur..."Manis Shilah??"

Seronok sangat rasanya dapat makan hasil tanaman sendiri nih... Tak lama lagi InsyaAllah masak lah satu tandan lagi pisang emas ini dari rumpun yang sama. Subur pulak kebelakangan ini pokok2 pisang papa tuh... ini sure berkat usaha papa yang extra... taruk baja bakar kat pokok2 pisang tu secara regularly.... syukurlah... (",

0 comments:

Labels

jom singgah ke

  • Bengkang Jagung Sukat Cawan - Assalamualaikum Hari ini duk sibuk buat Kueh Bengkang Jagung. Bukan buat sikit2 ni, ni buat macam untuk kenduri pulak..he he.. Kueh bawah lampu, lighting ...
  • Projek Sayang Balik Orkid - Assalamualaikum. Hi rakan blogger semua. Orkid masing2 okay? He he.... Orkid saya? Alhamdulillah ni baru nak start sayang balik orkid. Dah lama tinggal, l...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...