CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday

Seni Lukis



Saya suka mengubah susun atur kerusi meja di rumah. Cepat rasa jemu bila lihat semua berada di kedudukan yang sama je. Jadi setiap-kali berdetik di hati rasa jemu, saya akan mula mengubah-ubah kedudukan tempat perabot yang ada. Sampai kan anak saya selalu kata "Ai mama ubah lagi! Rasa baru minggu lepas je kerusi tu duduk sini"......hehe.... standard le tu anakku....

Dalam duk sibuk2 berkemas, tersentak hati bila jumpa lukisan-lukisan lama ini dalam laci salah satu lemari. Guess what! Lukisan2 itu semua hasil seni cik abang kat rumah. Suami saya ni memang suka melukis. Ini adalah antara lukisan2 beliau yang dilakar sewaktu awal2 kami berpindah ke rumah ini iaitu pada tahun 2002. Bakat melukis beliau nampaknya tertumpah pula pada anak yang ke 3 iaitu Shilah. Dua2 orang tu kalau ada free time je, memang melukis saja le kerja mereka.... Dua2 ada bakat terpendam....hehe....

Ingat lagi, masa papa lukis lukisan ni.... pokok2 buah di laman baru ditanam, pokok2 bunga dalam pasu baru belajar nak tumbuh dan pokok2 orkid baru digantung di rumah orkid. Warna cat di pergola dan rumah orkid pun masih berkilat-kilat lagi. Pendekkata seni laman baru dalam proses nak develop, semua masih baru....

*up-date 3.30 pm*
Ok...lepas baca post di atas, suami saya naik semangat untuk up-date kan view laman tepi rumah dengan translate kan ia sekali lagi melalui drawing. Suasananya nampak berbeza, dah nampak tak berapa lapang dah laluan ini... after 6 years....the damage has been done...hahaha.....

Labels

jom singgah ke

  • Puding Telor aka Puding Gula Hangus - Resepi sejak zaman sekolah... pernah terai buat guna susu sejat tapi rasa lagi sedap rasa puding pakai resepi yang lama tu. Puding Telor aka Puding Gula H...
  • Cantiknya Orkid... - Orkid yang bersaiz kecil, kaler merah orengie yang ceria cantik..tapi tak tau nama.. Dah banyak membiak, tak kurang gak yang mengering sendiri sebab lama ...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...