CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday

Keladi berdaun velvet


Teruja untuk paparkan gambar keladi yang cantik ini. Daunnya berbaldu atau orang putih kata 'velvet'. Tampil cantik bergaya dengan warnanya yang hijau pekat. Urat2 daunnya pula warna putih, jadi bila keladinya hijau pekat maka terbit lah satu combination warna yang menyerlah gitu....

Keladi ini kak Siti hj Jo(salah-seorang jiran kami) yang kasi. Sebelum itu saya tak pernah nampak keladi yang macam ni kat mana2 nurseri. Yang selalu jumpa tu yang orang panggil keladi telinga gajah *nanti saya postkan gambarnya dalam entri akan datang*. Jadi bila dapat yang bervelvet ini, rasa besssst... sangat. Ingat lagi, tiga empat kali ucap terimakasih pada kak Siti dulu... hehe... thanx kak Siti....


4 comments:

cikgu said...

Salam.Cantiknye keladi ni.Kalo kat dlm gambar dh cantik..kt luar mesti lagi cantikkan.

fzi said...

Wsalam.
Memang cantik cikgu... akak suka sangat dengan warnanya. Hijau lain macam sikit...hehe

Oya cikgu...jemput usha blog Menu akak yang baru terbit...hahaha... saja cerita2 pasal makan pulak. Actually blog tu akak create nak bagi senang anak2 akak refer resepi mama bila nak masak in future... ;p

cikgu said...

Yeke..Tahniah...mcm tahu2 plak..kebetulan sy mmg minat jenguk2 blog pasal masakn n resepi ni..ok nnti nak p singgah kat situ..

fzi said...

Rite! Tqvm...

Labels

jom singgah ke

  • Bengkang Jagung Sukat Cawan - Assalamualaikum Hari ini duk sibuk buat Kueh Bengkang Jagung. Bukan buat sikit2 ni, ni buat macam untuk kenduri pulak..he he.. Kueh bawah lampu, lighting ...
  • Projek Sayang Balik Orkid - Assalamualaikum. Hi rakan blogger semua. Orkid masing2 okay? He he.... Orkid saya? Alhamdulillah ni baru nak start sayang balik orkid. Dah lama tinggal, l...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...