CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday

Okid View



Kalau nak di beli yang siap kembang begini tentunya banyak RM yang terpaksa dikeluarkan untuk harga sepasu. Namun kalau dibela dari anak pokok atau 'cutting' yang boleh di beli dengan harga 3 anak pokok untuk RM10(contohnya untuk spesis baby butterfly), akan lebih terasa keseronokan menanam dan merawatnya.

Bagi orkid warna bunga kelabu di bawah, anak pokoknya dibeli dengan harga RM8, 5 tahun yang lalu. Sudah matang pokoknya dan berbunga secara berkala dengan wangian harum semerbak di mana bunganya dapat bertahan sehingga 14 hari. Bagi spesis ini jika dibeli yang sudah siap bloom, harganya di pasaran boleh mencecah RM80 ke atas...


Nak tengok lain2 okid yang ada kat laman? Apa kata kita lawat blog okid saya yang bernama SERI ORKID.... jom! :))


0 comments:

Labels

jom singgah ke

  • Bengkang Jagung Sukat Cawan - Assalamualaikum Hari ini duk sibuk buat Kueh Bengkang Jagung. Bukan buat sikit2 ni, ni buat macam untuk kenduri pulak..he he.. Kueh bawah lampu, lighting ...
  • Projek Sayang Balik Orkid - Assalamualaikum. Hi rakan blogger semua. Orkid masing2 okay? He he.... Orkid saya? Alhamdulillah ni baru nak start sayang balik orkid. Dah lama tinggal, l...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...