CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday

Keladi Giant



Keladi yang saya panggil keladi giant ni tumbuh membiak di tepi laman. Daunnya begitu lebar, agak berkilat2 dengan kombinasi warna yang hijau pekat, jelas menampilkan imej yang kelihatan anggun lagi bergaya. Dah tinggi dah pokoknya hingga dah sama paras dengan pagar rumah jiran sebelah.

Ingat lagi, keladi ni adalah pemberian kawan saya yang tinggal di jalan Teluki satu ketika dulu. Dari hanya keratan batang keladi yang ada dua tiga helai daun, kini dah tumbuh subur memenuhi hampir 70% sudut tepi laman. Ianya nampak selesa di situ disebabkan keadaan tempatnya yang agak lapang dan terbuka(open space). Setakat ini rasa2nya belum pernah sekali pun saya trim pokoknya, hanya biarkan saja ia tumbuh bebas bercabang2 ke kiri dan kanan semahunya. Alhamdulillah nampak begitu cantik dan ada kelas gitu..... :)

Labels

jom singgah ke

  • Kek Puding Karamel - Buat kek Puding karamel... kek ni dah lama nak terai buat tapi tak terbuat-buat, terus lupa sampai la teringat balik nak buat bila tengok banyak kek karam...
  • Cantiknya Orkid... - Orkid yang bersaiz kecil, kaler merah orengie yang ceria cantik..tapi tak tau nama.. Dah banyak membiak, tak kurang gak yang mengering sendiri sebab lama ...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...