CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday

Keladi Giant



Keladi yang saya panggil keladi giant ni tumbuh membiak di tepi laman. Daunnya begitu lebar, agak berkilat2 dengan kombinasi warna yang hijau pekat, jelas menampilkan imej yang kelihatan anggun lagi bergaya. Dah tinggi dah pokoknya hingga dah sama paras dengan pagar rumah jiran sebelah.

Ingat lagi, keladi ni adalah pemberian kawan saya yang tinggal di jalan Teluki satu ketika dulu. Dari hanya keratan batang keladi yang ada dua tiga helai daun, kini dah tumbuh subur memenuhi hampir 70% sudut tepi laman. Ianya nampak selesa di situ disebabkan keadaan tempatnya yang agak lapang dan terbuka(open space). Setakat ini rasa2nya belum pernah sekali pun saya trim pokoknya, hanya biarkan saja ia tumbuh bebas bercabang2 ke kiri dan kanan semahunya. Alhamdulillah nampak begitu cantik dan ada kelas gitu..... :)

3 comments:

sot said...

Bersyukurlah kerana dapat tanam keladi. Dan bersyukurlah kerana subur pulak keladi kat tepi tembok ni ye. Jadi sama2 lah kita menikmati kecantekan keladi ini bersama2.

c-idah said...

keladi nie memang cantik..
senang idup kan..

fzi said...

iya la tu pa...hihi



c-idah,
keladi ni memang senag idup...masa kawan akak kasi ari tu, akak cucuk je kat tanah...tak yah semai2... tak lama pas tu, hidup subur

p/s: c-idah, jemput tengok promosi kueh raya akak di blog Pandangan Kasih... :)

Labels

jom singgah ke

  • Bengkang Jagung Sukat Cawan - Assalamualaikum Hari ini duk sibuk buat Kueh Bengkang Jagung. Bukan buat sikit2 ni, ni buat macam untuk kenduri pulak..he he.. Kueh bawah lampu, lighting ...
  • Projek Sayang Balik Orkid - Assalamualaikum. Hi rakan blogger semua. Orkid masing2 okay? He he.... Orkid saya? Alhamdulillah ni baru nak start sayang balik orkid. Dah lama tinggal, l...
  • Sunnah pada Hari Jumaat - Assalamualaikum wbt... di hari Jumaat yang mulia... Bila teringat hari ini hari Jumaat, terus jadi teringat pagi2 lagi untuk ingatkan suami, orang yang pa...